Edzéstípusok

1. FittyLady Flow

2.FittyLady Power

FittyLady Power + SMR extra

FittyMommy kismamatorna

Fitmummy Tréning

1. FittyLady Flow

A FittyLady mozgásprogram első lépcsője.

Minden alkalom légzőgyakorlattal kezdődik, melynek célja a helyes, élettanilag leghatékonyabb és legkevesebb izomfeszüléssel járó légzés újra-tanítása.

A proprioceptív (propriocepció=ízületi helyzetérzékelés) blokk is nélkülözhetetlen, hiszen a test funkcionális stabilitását és a mozgásmintáinkat fejleszthetjük általa, amire sokkal nagyobb szükségünk van, mint elsőre gondolnánk!

Ha hétről hétre következetesen dolgozunk ezen, akkor egyre könnyebben fognak menni az áramlás-szerű, finom és nőies mozdulatok, amelyekről a mozgásforma a nevét kapta! Csípő- és mellkasringatások, tekerések, testhullámok a tér minden irányába mély izmokból végre hajtva úgy, hogy a kis lábujjunktól a fejünk búbjáig minden porcikánk részt vesz bennük! Csoda szépek!

Dinamikus gyakorlatok nélkül pedig nem létezhet egyetlen modern edzés sem, hiszen a kutatásokból már pontosan tudjuk, milyen jótékony hatással vannak ezek nem csak a bőrünkre hanem a mozgásszervrendszerünkre is a fascia rugalmasításán keresztül!

Miután megdolgoztattuk picit az izmainkat és kellemesen leizzadtunk, jól esik az SMR-hengeres lazítás, amely egy igen hatékony mobilizációs technika! Rendszeres használata látványosan növeli a mozgástartományt, segít az állandó izomfeszülések és emiatt kialakult görcsök, fájdalmak kezelésében, és szintén jót tesz a bőrnek, hatásos fegyver a narancsbőr elleni küzdelemben. Na ezek miatt biztosan nem hagyjuk ki egyetlen óránkból sem!

Minden helyes edzés nyújtással zárul, de a FittyLadyknél nem is akármilyennel! Az ellenállásos nyújtás sokkal komplexebb, hatásosabb, és biztonságosabb, mint a fitnesz-világban elterjedtebb statikus nyújtás, ezért minden órán ezt alkalmazzuk!

A testünk képzése után az utolsó 5-10 perc pedig az elmének és a léleknek jár: könnyed relaxáció során tudatosítjuk és az agyunkba véssük mindazt a fejlődést, amit elértünk az edzésen, és a lágy zenére történő elcsendesedés során nem csak a belsőnk lazul el, de tudományosan bizonyított, hogy ezzel az izmainknak is jót teszünk, hiszen eszközösen mérhető, ahogyan csökken a feszülésük.

Szeretettel ajánlom teljesen kezdőknek vagy újrakezdő tornázóknak ugyanúgy, mint edzett sportolóknak, hiszen a változatos gyakorlatokat típusok között garantáltan mindannyian megtalálják majd kihívást jelentő, izgalmas feladatokat!

Itt Foglalj időpontot

3.FittyLady Power + SMR extra

Egy 15 perces SMR hengerezéssel-labdázással jelent többet az alap óratípusnál: tehát itt nem csak agy-izomkapcsolatokat építünk, valódi core-izmokat aktiválunk, egyensúlyozunk, tekergünk és erősítünk, hanem az SMR eszközök segítségével még hatékonyabbá tesszük az edzésünket! Olykor a hagyományosabb módon, a nyújtó blokk előtt fogjuk alkalmazni őket, néha pedig beépítjük a bemelegítésünkbe, és megnézzük, mennyivel jobban megy így a proprioceptív tréning és mennyit javít a mozgásaink finomságán vagy éppen a mozgástartományunkon! És persze azt is megmutatom, milyen izgalmas erősítő gyakorlatokat végezhetünk ezzel a szuper eszközzel! Biztosan imádni fogod, sokak kedvence ez a komplex edzéstípus.

Itt Foglalj időpontot

2.FittyLady Power

Ahogyan a neve is mutatja, ez már egy haladóbb mozgásforma, ami szorosan a FittyLady Flow-ra épül. Ha korábban jártál már nálam fascia vagy gerinctréningen, esetleg egyéni foglalkozásokon, akkor nem ismeretlen fogalom számodra a lufi, a feszültségmentes légzés vagy a kiegyensúlyozott, finom mozgások a pici mély izmokból végrehajtva mindenféle túlzott izomfeszülések nélkül. Ha azonban ezeknek az alapoknak a hiányában szeretnél nekivágni ennek az óratípusnak, akkor a mozgás valódi célját biztosan nem fogod elérni. Ez a cél pedig nem más, mint a könnyed, áramlásszerű és fájdalommentes mozdulatok, legyen az egy testhullám vagy egy kitörés.

Ezeket és a különböző egyensúly-gyakorlatokat is végre lehet hajtani az alapok nélkül, csupán csak a felületes izmaidat dolgoztatva, ahogyan valószínűleg eddig is tornáztál a korábbi edzéseid során. Viszont így a mozgásaid darabosabbak és bizonytalanabbak lesznek, a napokig tartó izom-túlfeszülésekről nem is beszélve! Azt kell mondjam, így majdnem többet ártasz Magadnak, mintha csak a kanapén maradnál a kedvenc sorozatoddal.

Viszont ha nem sajnálod az időt és az energiát arra, hogy egészen az alapoktól indulj, és helyreállítsd a légzésmintádat, feloldd a tested különböző részein rögzült blokkokat, akkor semmilyen akadály nem állhat az utadba:

– ugrásszerűen javul majd a koordinációd, olyan izmaidat leszel képes megmozdítani, amelyeknek eddig a létezéséről sem tudtál, ennek köszönhetően pedig a mozdulataid precízebbek, könnyedebbek és nőiesebbek lesznek az órákon és a hétköznapokon egyaránt;

– emellett képes leszel egyre extrémebb egyensúly-gyakorlatok végrehajtására valódi core-izom aktivációval;

– tudatosabbak és hatékonyabbak lesznek az erősítéseid, így nem csak az izmaid fejlődnek, hanem az állóképességed is;

– ezzel párhuzamosan látványosan javul a testtartásod és csökkennek azok a mozgásszervi panaszaid, amiket eddig a korodra vagy az életmódodra fogva természetesnek gondoltál és már megszoktad őket.

Mindez egy szuper hangulatú edzésen, ahol a légzőgyakorlatokat, lágy dallamokra történő finom mobilizációkat mai zenékre végrehajtott csajos mozdulatok és célzott, minden izmot igénybe vevő erősítések váltják, hogy végül ismét lejjebb tekerjük a hangerőt és egy hatékony, speciális nyújtó programot követően kellemesen ellazítsuk a testünket és a lelkünket egyaránt egy tudatosító és feszültségoldó relaxációval is.

Itt Foglalj időpontot

Minden edzésünk 60 perces, és előzetes bejelentkezéshez kötött. Helyet foglalni

Minden óratípusunk elérhető privát vagy kiscsoportos edzés keretein belül is, amelyen még inkább személyre szabott mozgásprogramban részesülhetsz!

Ehhez időpontot egyeztetni az “Időpontfoglalás” menüpont második felében, a “Bejelentkezés tanácsadásra, állapotfelmérésre vagy privát órára” résznél tudsz.

Join Now

Proin fermentum cursus urna, id auctor dolor. Proin ac tristique ex eget blandit justo. Fusce id semper sem.

or

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás