“Húzd ki Magad!”

írta | 2021 - 04 - 09 | csoportos edzés, gerinctréning, okosságok, testtartásjavítás

Hányan hallottuk ezt gyerekkorunkban folyamatosan? A szüleink, tanáraink bizonyára jót akartak, amikor felhívták a figyelmünket a testtartásunkra, de sajnos tudtukon kívül csak további problémákat okoztak a mozgásainkban. Mindjárt megértitek, hogy miért.
Beszéltem már nektek róla, hogy a mozgásszervi problémák jó részének oka a túl feszes izomzat: rossz a keringése, tápanyagellátottsága, a szöveti rétegek összetapadnak, romlik a bennük található receptorok érzékelő képessége és a szövetek közötti kommunikáció.
Márpedig a testünk telis teli van feszültségekkel – túl sokat feszülünk. Ennek egyrészt oka a minket érő nem kevés stressz, ami nem csak mentálisan jelent problémákat, hiszen bizonyítottan hatással van az izmaink állapotára is. (Ezért használjuk a relaxáció áldásos hatásait nem csak a lelkünk, de a testünk ellazítására is)
Másrészt teljesen megborítjuk az izomegyensúlyunkat azzal, hogy hosszú órákra beleragadunk egy-egy pozíciba. A mozdulatlanság szintén nem kedvez a testi folyamatainknak, segíti a szöveti összetapadások kialakulását, egyes izmok túlterhelődnek, másokkal elveszítjük a kapcsolatot.
Amikor pedig végre rászánjuk magunkat a testmozgásra, rendszerint “durr bele” elánnal fokozatosságot nem ismerve túltoljuk a dolgot, tovább súlyosbítva a helyzetet. Nem könnyíti meg a helyzetünket a legtöbb edző sem, akik már az óra eleji kiinduló helyzetben elkezdik hadarni, hogy mit hogy feszíts, hova húzz és zárj, további feszüléseket pakolva ezzel a testünkbe. Jól tudom, hiszen én is ezt csináltam.
Akár az edzők, akár a szüleink, tanáraink által helyesnek vélt testtartás olyan további felesleges mértékű izomfeszülésekhez vezet, amikre egyáltalán nincs szükségünk. Helyette éppen az egész nap túlfeszített felületes izmok lazítására, és a régen elfelejtett mély izmok tudatosítására kellene figyelmet fordítanunk!
És mi pontosan ezt csináljuk a FittyLady edzéseken! Mélyizom-tudatosítás (és nem erősítés!!), lazítások, könnyedén áramló mozdulatok. Ezek után megtanuljuk adagolni a feszülést, épp csak annyi erőt teszünk bele mindenbe, amennyit az adott gyakorlat megkíván. Így meg tudjuk őrizni a rugalmasságunkat, ugyanakor erősek, stabilak és hatékonyak lehetünk. A mozgásaink sokkal finomabbak, teljesebbek és energiatakarékosabbak lesznek.
Mindez, és néhány további különleges apróság hozzásegít minket a helyes testtartáshoz, anélkül, hogy “ki kellene húzni” Magadat!
Próbáld ki Te is a FittyLady mozgásprogramot, mert megérdemled a fájdalommentes, gyönyörű testet!
[dsm_facebook_like_button fb_url=”https://facebook.com/fittylady” fb_layout=”button_count” fb_size=”large” _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dsm_facebook_like_button]
FittyLady Dicsőségfal

FittyLady Dicsőségfal

Amikor egy teljesítmény elismerést érdemel, az kikerül a FittyLady Dicsőségfalra! Van nekem egy törzsvendégem, aki minden órámon 1000x járt már; szerintem az összes workshopomon részt vett; dolgoztunk együtt egyéniben a mozgásai fájdalommentessé-tételén; az anyukáját...

bővebben
FittyLady Power +SMR extra – nem marad ki belőle semmi!!

FittyLady Power +SMR extra – nem marad ki belőle semmi!!

Az egyik FittyLadynek hála íme néhány adat arról, milyen is az új FittyLady Power SMR extra edzésünk. Csak hogy lássátok, akkor is lehet zsírt égetni, amikor nem az az elsődleges cél! Anélkül, hogy hosszan áradoznék az új kedvenc óratípusomról, inkább itt hagyom...

bővebben
Fittylady Power + SMR extra- a legkomplexebb edzés!

Fittylady Power + SMR extra- a legkomplexebb edzés!

FittyLady Power edzéseken megtanuljuk, hogyan lehet olyan irányokba is csípőt tekerni, amire korábban gondolni sem mertetek volna! Úgy látszik, ezt Ti is szeretitek, mert ilyen szuper visszajelzéseket kapok az órák után! Bevallom, pontosan ez a legfőbb célja az új...

bővebben

Kitűzés a Pinteresten

Megosztás